Gevaarlijke stoffen

Nu de wegen weer  meer en meer dichtslibben , is het extra belangrijk om werk te maken van de wettelijk verplichte veiligheidssignalisatie om al dat verkeer in goede banen te leiden.

Een belangrijk aspect hierin, is voertuigsignalisatie.

Binnen TRAFF-O-SIGN zijn er verschillende typen voertuigenmarkering, die elk op hun manier bijdragen aan een verbeterde veiligheid.

Aarzel zeker niet ons vrijblijvend te contacteren.

Contacteer ons!

Allereerst is het zeer belangrijk om te signaleren of er gevaarlijke stoffen aan boord zijn van een voertuig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandbare, explosieve, of giftige substanties. Door aan te geven welke materie aan boord is, kan men het risico op ongevallen drastisch inperken. En mocht het toch mislopen, weten de hulpdiensten in één oogopslag met welke gevaren ze rekening moeten houden.

Voor wat betreft het wegvervoer, wordt deze signalisatie beschreven in het ADR, dit is het Europees verdrag dat het vervoer van gevaarlijke stoffen op de weg reglementeert.
Gevaarlijke transporten op het spoor worden geregeld door de RID-norm, vervoer over zee is gebonden aan de IMDG-regels, en in de luchtvaart wordt de IATA-norm toegepast. De symbolen die gebruikt worden zijn voor al deze verschillende sectoren min of meer dezelfde; in onze catalogus (pagina 295 e.v.) vindt u deze terug.

 

 

ADR

 

Behalve de ruitvormige algemene gevarenindicaties, moeten ook identificatieborden gebruikt worden die weergeven welke stoffen er precies vervoerd worden. Hiervoor worden oranje borden met zwarte cijfers gebruikt, de zogenaamde Kemlerborden.
Bovenaan staat het gevarenidentificatienummer, waarbij elk getal overeenkomt met een specifiek risico verbonden aan de stof aan boord. Onderaan staat het UN-nummer, dat weergeeft welke substantie er precies in de lading aanwezig is.
(Bvb; UN 1202 = dieselolie, UN 1472 = lithiumperoxide, … zie link voor een compleet overzicht)

Kemler

Uiteraard is het ook belangrijk om de voertuigen zelf zichtbaar te maken en andere weggebruikers attent te maken op mogelijke gevaren. Daarvoor worden onder meer reflecterende strips, overlastborden of schoolbusborden gebruikt.

Ook voor de intussen befaamde 'Angles morts'-stickers, die sinds begin dit jaar verplicht zijn op vrachtwagens en bussen in Frankrijk,  kan u bij ons terecht.
U vindt het complete assortiment TRAFF-O-SIGN artikelen vanaf pagina 295 in onze catalogus.

 

Angles morts

Onze klanten vertellen

“Als ik denk aan 2 Sign & Safe, dan denk ik meteen aan een extreem goede klantvriendelijkheid. Als we een probleem hebben komen ze zo snel mogelijk langs op onze site om alles uitgebreid uit te leggen en nog wat extra tips and tricks te geven. Maar niet alleen dat maakt het leuk om 2 Sign & Safe als partner te hebben; ook de gebruiksvriendelijke software en betrouwbare printers zijn aangenaam om mee te werken.”

Adriaan De Paepe, planner Electrical Maintenance - Barry Callebaut

“Wij gebruiken de signalisatiestickers van 2 Sign & Safe om onze werkkoffers en handgereedschap te beveiligen. De samenwerking verloopt zeer vlot. Toen we assistentie nodig hadden konden we hen meteen telefonisch bereiken en werden we onmiddellijk verder geholpen zoals afgesproken tijdens de demo aan het begin van de samenwerking.”

Ludwig Van Laere, medewerker dienst Facility - Erasmus Hogeschool Brussel

“Ik ben zeer blij met de printer die ik kocht bij 2 Sign & Safe. Ik gebruik hem ondertussen al jaren om zelf veiligheidssignalisatie te maken. Met de aangepaste formaat- en snijfunctie maak ik de labels snel en makkelijk in de vorm die ik wil, en de opvallende kleuren van de geprinte pictogrammen komen steeds uitstekend tot hun recht. De klantenservice van 2 Sign & Safe is bovendien zeer snel en efficiënt in het geven van nuttig advies en tips.”

Vincent Mathieu, preventieadviseur en werfcoördinator - SNCB

Bent u geïnteresseerd in veiligheidssignalisatie?

Contacteer ons vrijblijvend