Home > FAQ

FAQ

 • Wanneer ik wil printen, krijg ik steeds ‘Document failed to print’
  Maak de lijst van uit te voeren printopdrachten leeg en zet de printer uit en aan.  Wacht 15 sec voor u gaat printen.
 • Als ik een print job verzend, controleert hij de vinyl maar wanneer hij start, stopt hij met printen en begint het rode licht te branden
  Ofwel zit de inktcassette niet goed, haal deze er nogmaals uit en verzeker u ervan dat deze goed gesloten is aan beide kanten
  Ofwel zit het inktlint verkeerd in de cassette (volg hiervoor de instructies voor het vervangen van een inktlint)
 • Het rode licht verschijnt op de printer als ik probeer te printen
  Het kan zijn dat de vinyl op is. Indien dit niet het geval is, ga dan na of de vinyl uitgelijnd is met de bolletjes en ga na of de ene opening niet hoger is dan de ander – dit kan ervoor zorgen dat de vinyl schuin getrokken wordt.
  Kijk ook na of de inktcassette goed geladen is en zeker dat beide kanten toe zijn door nog eens stevig te drukken.
 • De printer snijdt niet diep genoeg om de achtergrond te verwijderen/het mesje snijdt te diep
  Er staat een draaiknop aan de zijkant van de printer, hoe hoger het nummer hoe dieper het zal snijden. Verhoog het nummer indien het mesje niet diep genoeg snijdt en verlaag het nummer indien het mesje door de vinyl heen snijdt.
  Wanneer er gebruik gemaakt wordt, van Ultrabond of ander speciaal materiaal, wordt het mesje ook best iets dieper gezet.
 • De printer snijdt mijn volledig object niet volledig uit
  Het is mogelijk dat het object buiten de rode grens valt. Indien u buiten de rode grens komt, zullen zaken niet geprint of gesneden worden.
 • Mijn tekst wordt samen met de snijvorm gesneden
  Zowel de tekst als de snijvorm werden geselecteerd om gesneden te worden. Duidt enkel de tekstbox aan en de-selecteer de knop ‘knippen’ in de linkerkolom en selecteer ‘afdrukken’ in de plaats.
 • Slechte printkwaliteit
  Controleer of de printer driver settings juist zijn. Dubbelklik buiten uw label en ga naar eigenschappen.
  Onder ‘details’ kan u de volgende instellingen controleren:
  Heat setting staat op 3
  Printing style is ‘high resolution’
  Print density is 5, de Print density kan eventueel hoger worden gezet mochten er wat vlekken bij het printen voorkomen
  Reinig de printkop om alle vuil en stof te verwijderen. Door uw materiaal in de meegeleverde doorzichtige zakjes te verpakken na gebruik, vermindert u de kans van stof op uw materiaal.

printscreen1

 

 

 • Ik krijg strepen/vlekken op het label
  Zorg ervoor dat het lint zo hard mogelijk opgespannen is bij het laden. Probeer de vinyl niet aan te raken bij het laden van het label in de printer aangezien vingerafdrukken zichtbaar kunnen zijn op het label. Indien er veel inversie printing wordt gebruikt, ga dan in de printer eigenschappen om de printing style te veranderen in standard. Normaal staat deze op high resolution.
 • De vinyl wordt van de topjes getrokken
  Ga na of de vinyl juist geladen werd zoals vermeld in het derde punt hierboven.
 • Rood lampje, wil printen maar doet niets
  Het kan zijn dat er vinyl in de omkasting van de printer is gevallen en zich daar opgestapeld heeft.

         

Software problemen

 • Kan ik mijn eigen tekeningen of logo importeren?
  Ja, dit kan gedaan worden wanneer dit een .wmf file is. Klik of het afbeelding icoon aan de linkerkant en klik dan in het label.
 • Ik gebruik de inversie functie maar ik kan de tekst niet zien zodra ik mijn inversie box errond zet. Hij geeft verschillende kleuren aan.
  De tekst en de inversie box moeten in dezelfde kleuren gezet worden. Zorg ervoor dat de box binnen het label is, anders zal het enkel in het rood verschijnen
 • Hoe kan ik mijn tekst/vorm veranderen naar snijden?
  Selecteer het voorwerp en selecteer de knop ‘knippen’ aan de linkerkant, de- selecteer de knop ‘afdrukken’. U ziet dan een snijmesje verschijnen onderaan het geselecteerde object.
 • Ik maak een groot symbool dmv multistroken maar het wordt niet gesneden.
  Wanneer er grotere symbolen gemaakt worden dient er een setting in de printer eigenschappen geactiveerd te worden. Ga naar etiketinstellingen en bij printer, klikt u op eigenschappen. Bij de tab ‘details’ vinkt u aan: ‘cut printable area’. Verzeker u ervan dat er geen snijvorm is toegevoegd aan het label.